Ay Çöreği

Ay Çöreği



Malzemeler:

530g Söke® Geleneksel un,
1 su bardağı ılık su,

1 paket maya,

1,5 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 su bardağı sıvıyağ,

¾ margarin

1 yumurta


Not: Yumurtanın beyazı hamura ekleyin sarısını üzeri için ayırın.

Hazırlanışı:

1.  Su, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın.


2. Geriye kalan malzemeleri karışıma ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar hamuru yoğurun.

 

3. Yoğrulan hamurun üzerini havlu-bez ile örtüp yaklaşık yarım saat boyunca bekletin.

 

4.Bekleyen hamuru merdane yardımıyla açın. Bıçak yardımıyla açmış olduğunuz hamuru 20 eşit parçaya üçgen şekil vererek ayırın.

 

5.Üçgen şeklinde açılmış olan hamurların içerisine isteğe bağlı olarak malzemeyi ilave edip, geniş taraftan ince tarafa doğru sarın.

 

6.Sarılmış olan hamurları önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve kenarı ayırmış olduğunuz yumurta sarısını üzerlerine fırça yardımıyla sürün.

 

7. 175 derece fırında yaklaşık 15–20 dakika pişirin. Soğuyunca servis edin.

 

Afiyet Olsun.