Glutensiz Un İle Yapılan Islak Kurabiye Tarifi

ISLAK KURABİYE

Malzemeler:

  • 500 g Söke® Glutensiz Un Karışımı,
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker

Üzeri İçin:

Haşhaş tohumu.

 

Yapılışı:

 

1. Öncelikle şerbetinizi hazırlamak için su ve şekeri tencerenin içine koyup, kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

 

2. Daha sonra kurabiye hamuru için tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyup yaklaşık 10 dakika yoğurun.

 

3. Yağlanmış fırın tepsisine minik toplar yapıp dizin.

 

4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 12–15 dakika pişirin.

 

5. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumuş şerbete batırıp bir kaç saniye bekletip çıkartın ve kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak haşhaş tohumu serpin.Yaklaşık 1-1,5 saat  bekletip servis yapın.

 

Afiyet Olsun..