Zeytin Ezmeli Ekmek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

400 g Söke® un,

100 g Söke® Çavdar Unu Karışımı,

10 g yaş maya,

10 g tuz,

350 ml su,

100 g zeytin ezmesi. 

 

Hazırlanışı:

 

  1. Söke® unu ve Söke® Çavdar Unu Karışımını karıştırıp, mayayı ovalayın. Ardından tuz ve suyu ilave edip,1 saat dinlendirin.

 

  1. Dinlenmiş hamuru tezgâhın üzerine alıp, üzerini unlayın ve eşit 3 parçaya ayırın. Parçaları teker teker alıp dikdörtgen şeklini verdikten sonra, avuç içiyle üzerini düzgünleştirin.2 çorba kaşığı ezmeyi hamurun üzerine yayın. Somun şeklinde katlayıp, şekil verin.

 

  1. Hafifçe unlanmış fırın tepsisinin içerisine dikiş tarafı aşağı gelecek şekilde somunları yerleştirdikten sonra somunların üzerine havlu bez yerleştirin ve somunların birbirine değmemesi için aralarına da havlu-bezi yerleştirin. Hacmi 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat hamuru dinlendirin.

 

4.   Keskin bıçakla somunun ortasından aşağı doğru tek bir kesim yapın. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 18–20 dakika kadar pişirin. Parmağınızla ekmeğin kabuk kısmını bastırın, tekrar yerine geliyorsa, pişmiş demektir. Tel bir rafın üzerine alıp, soğumasını bekleyin.

 

Afiyet Olsun…