Limon Kabuğu & Haşhaş Tohumlu Muffin

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

250g Söke® Geleneksel un,

1 çorba kaşığı yağ,

1,5 çay kaşığı kabartma tozu,

½ çay kaşığı yemek sodası,

½ çay kaşığı tuz,

2 çorba kaşığı haşhaş tohumu,

1 çırpılmış yumurta,

175 ml süt,

150 g toz şeker,

60 g tereyağı,

1 adet limon kabuğu rendesi.

 

 

Hazırlanışı:

 

1. Bir kaba un, kabartma tozu ve sodayı ekleyin. Haşhaşları da ilave ederek karıştırın ve daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.

 

2. Ayrı bir kapta kalan malzemelerin tümünü koyup, kombine olana kadar iyice karıştırın.

 

3. Havuz şeklinde ortasını açtığınız unun içerisine diğer kapta karıştırdığınız malzemeleri ilave edip, karıştırın. Spatula yardımıyla içindekilerin iyice karışmasını sağlayın.

 

4. Muffin kalıplarına hazırladığınız karışımı kaşık yardımıyla eşit şekilde aktarın.

 

5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika- 1 saat sarı renk alıncaya kadar pişirin. Kürdan veya benzeri bir nesneyi muffinlerin içerisine batırın eğer temiz çıkıyorsa, kekleriniz pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız kekleri muffin kalıplarının içerisinde 10 dakika beklettikten sonra tel ızgara üzerine alın ve soğuduktan sonra servis edin.

 

 

Afiyet Olsun...