Jambon ve Çam Fıstıklı Dilimler

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

500 g Söke® un,

20 g irmik,

15 g yaş maya,

10 g tuz

50 g zeytinyağı,

320 ml su,

 

Hamurun İç Malzemesi İçin;

 

100 g parmesan peyniri,

100 g çam fıstığı,

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

12 dilim dana jambon

 

Hazırlanışı:

 

1. Söke® unu ve irmiği karıştırıp, ardından mayayı ovalayın. Daha sonra tuz, zeytinyağı ve suyu ilave ederek elastik ve pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun.

 

2. Yoğurma işlemi bitince hamurun üzerini bez ile örtüp yaklaşık 1 saat dinlendirin.

 

3. Tezgâhın üzerine mısır unu serpip, hamuru tezgâhın üzerine koyun.1–2 dakika bekledikten sonra hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun üzerine zeytinyağı sürün.

 

4. Rendelenmiş peyniri ve çam fıstıklarının yarısını hamurun üzerine serpip, dana jambonları da peynir ve fıstık karışımın üzerine yerleştirin. Daha sonra jambonların üzerine peynir ve fıstık karışımın yarısını ilave edin ve hamurun ilk katını parmak uçlarınızla sıkıştırın daha sonra hamuru rulo şeklinde dolayın.

 

5. Keskin bir bıçak yardımıyla hamurun genişliği 2 cm olacak şekilde dilimleyin.

 

6.Hamurun dinlenmesi için üzerini bez ile örtüp 45 dakika dinlendirin.

 

7. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında yaklaşık 12–15 dakika altın sarısı-kahverengine yakın bir renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan dilimlerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp, tel ızgara üzerine alarak sıcakken servis edin.

 

Afiyet Olsun. .