Kuru Üzümlü Ekmek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

32 dilim baget (Baget Yapımı Sitemizde Mevcuttur),

30 g tuzsuz eritilmiş tereyağı,

100 g kuru üzüm,

1 adet rendelenmiş limon kabuğu,

1/4 çay kaşığı Hindistan cevizi,

3 çırpılmış yumurta,

3 çorba kaşığı pudra şekeri,

500 ml süt,

125 ml kaymak,

1 çay kaşığı vanilya,

Yeteri kadar toz şeker.

 

 

 

Yapılışı:

 

  1. Fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını ekmeklerin üzerine sürüp,1 çorba kaşığı kuru üzümü, limon kabuğu rendesini ve Hindistan cevizini ekmeklerin üzerine serpin.

 

  1. Bir tencerenin içerisine süt, kaymak ve vanilyayı koyup, orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtın. Sıcak olan sütlü karışımın ılıması için 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra içerisine, yumurta ve şekeri ilave edip, çırpın ve bu karışımı ekmeklerin üzerine dökün.
  2. 1 çorba kasığı şeker ve Hindistan cevizini ekmeklerin üzerine serpip, ekmekler karışımı emene kadar yaklaşık 20–30 dakika bekletin.

 

  1. Önceden ısıtılmış fırında (220°C) ekmeklerin kenarları gevrek oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin ve soğuyunca servis edin.

 

          Afiyet Olsun...