Viyana Ekmeği

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

500 gr Söke® un,

250 ml süt,

15 g yaş maya,

60 gr tereyağı,                                                .

40 gr pudra şekeri,

10 gr tuz,

2 yumurta

1 orta boy yumurtanın içerisine, bir çay kaşığı ucunda tuz ve biraz su.

 

Hazırlanışı:

 

1.      Söke® un içerisine mayayı koyup, parmaklarınızla ovalayın. Yağı, tuzu arından yumurta ve şekeri ilave edin ve üzeri kapalı şekilde 1 saat dinlendirin.

 

Hazırladığınız hamurdan, baget yapmak istiyorsanız 5 parçaya,top yapmak istiyorsanız 15 parçaya ayırabilirsiniz.

 

Baget Yapımı İçin:

 

1.      Ellerinizle hamuru dikdörtgen şeklinde yassılaştırıp, hamuru bükerek yuvarlayın. Hamurların üzerine yumurtayı sürüp, resimde görülen şekilde bıçakla çizin. Hamuru yaklaşık 1 saat dinlendirmeye bırakın.

 

2.      1 saat bekleyen hamurları önceden ısıtılmış olan fırında (220–250°C) 10–12 dakika pişirin.

 

Rol Ekmek Yapımı İçin:

 

1.      Hamuru toplara ayırıp, topları tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurtayı sürün. Hamurların üzerine yaklaşık 5 mm derinliğine 1 bıçak veya çift çapraz makas atabilirsiniz. Hamurları yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.

 

2.      1 saat bekleyen hamurları önceden ısıtılmış fırında (220–250°C) 8–10 dakika pişirin ve soğuyunca servis edin.

 

 

Afiyet Olsun...