Peynirli Burgu Grissini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

500 g Söke® un,

10 g yaş maya,

10 g tuz,

350 g su,

100 g sıvı yağ,

50 g parmesan peyniri.

 

 

 

Hazırlanışı:

 

1.Tüm malzemeleri bir kaba koyup, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

 

2. Hamuru parmak uçlarınızla kalınlığı yaklaşık 2 cm olacak şekilde yassılaştırıp, kenarları düz olacak şekilde ortasını kıvırın ve pişerken malzemelerin dağılmaması için hamuru sıkıştırın.

 

3.Şeritleri istediğiniz boyutlarda kesin. Fırın tepsisinin üzerine mısır ununu serpip, hamurları yerleştirin ve üzeri örtülü şekilde 30 dakika bekletin.

 

4. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10–12 dakika pişirin.(Arada hamurun üzerine sprey ile su uygularsanız sıkarsanız daha parlak görünüm elde edebilirsiniz.)

 

Afiyet Olsun...