Çikolatalı Çörek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

500 gr Söke® un,

250 ml yağlı süt,

15 g yaş maya,

60 gr tereyağı,

40 gr pudra şekeri,

10 gr tuz,

2 yumurta,

25 g iyi kalitede kakao tozu,

Çikolata parçası,

2 yumurtanın içerisine çay kaşığı ucunda tuz ve biraz su,

15 g kakao tozu.

 

Kremanın Malzemeleri:

 

50 gr Söke®un,

6 yumurta sarısı,

70 g pudra şekeri,

70 g şeker,

500 ml süt,

1 paket vanilya.

 

Krema Yapılışı:

 

1. Yumurta sarısı, pudra şekeri ve Söke® unu bir kâsenin içerisinde karıştırın. Ayrı bir tencerenin içerisine şeker, süt ve 1 paket vanilyayı boşaltıp, ısıtın. Daha sonra hazırladığınız sıcak olan sütlü karışımı, yumurtalı karışıma ilave edin ve kabarcık oluşturana kadar kaynatın. Üzerinin kabuk tutmaması için tereyağı ilave edip, karıştırın. Biraz soğuduktan sonra, buzdolabına atıp, dondurun.

2. Donmuş olan kremanın içerisine 15 gr olan kakao tozunu ekleyerek kremayı tekrar karıştırın.

 

Hazırlanışı:

 

1. Söke® unun içerisine mayayı koyup parmaklarınızla ovalayın. Yağı, tuzu ardından yumurta ve şekeri hamura ilave edin. Daha sonra üzeri kapalı şekilde 1 saat hamuru dinlendirin.

2.Hazırlanan hamurun içerisine 25 gr. Kakaoyu karıştırıp, üzeri kapalı şekilde 45 dakika daha dinlendirin. Daha sonra kremayı tarifine uygun şekilde yapın ve dolapta bekletin.

 

Çöreklerin Hazırlanışı:

 

1. Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine kremayı ilave edin ve kremanın üzerine çikolata parçalarını yayın. Hamuru rulo yapıp keskin bir bıçak kullanarak her biri 2 cm olacak şekilde hamuru kesin.

2. Önceden 180°C’ye ayarlanmış olan fırında yaklaşık 12–15 dakika (Rengi altın sarısından- kahverengine dönünceye kadar) pişirin. Soğuması için tel bir ızgara üzerine alın ve soğuyunca servis edin.

Afiyet Olsun...