Ekmek Topları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

 

500 g elenmiş Söke® un,

10 g yaş maya,

10 g tuz,

350 ml su,

100 g ceviz içi

 

Yağlamak için zeytinyağı.

 

 

Yapılışı:

 

  1. Söke® un, maya, tuz ve suyu karıştırıp hamur oluşturun. Oluşturduğunuz hamuru daha sonra 30 eşit parçaya bölüp, küçük toplara ayırın. Hamurun ortasını başparmağınızla hafifçe çukur oluşturarak cevizleri yerleştirin. Hafifçe yağlanmış düz kenarlı fırın tepsisi üzerine cevizli topları yerleştirin ve 15 dakika üzeri açık şekilde bekletin. Daha sonra havlu-bez ile hamurların üzerini örtüp, yaklaşık 45 dakika hamuru dinlenmeye bırakın.
  2. Önceden ısıtılmış fırında(220 °C) sarı-kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkan ceviz toplarını tel ızgara üzerine alıp soğumasını bekleyin ve soğuyunca servis edin. Ceviz toplarının üzerinin parlak olmasını istiyorsanız fırça yardımıyla zeytinyağı sürebilirsiniz.

 

    Afiyet Olsun…