Bread & Butter Pudding

Malzemeler:

 

32 dilim baget (Baget Yapımı Sitemizde Mevcuttur),

30 g tuzsuz eritilmiş tereyağı,

100 g kuru üzüm,

1 adet rendelenmiş limon kabuğu,

1/4 çay kaşığı Hindistan cevizi,

3 çırpılmış yumurta,

3 çorba kaşığı pudra şekeri,

500 ml süt,

125 ml kaymak,

1 çay kaşığı vanilya,

Yeteri kadar toz şeker.

 

 

 

Yapılışı:

 

  1. Ekmek dilimlerinin üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sür.1 çorba kaşığı kuru üzümü 1 litrelik oval fırın tepsisinin içerisindeki tereyağlı ekmeklerin üzerine saç. Daha sonra limon kabuğu rendesi ve Hindistan cevizini serpele.
  2. Yumurta ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kabın içersine koy. Orta ateşte ayrı bir tencerenin içerisinde sıcak süt, kaymak ve vanilyayı kaynayıncaya kadar ısıt. Daha sonra yumurtayla şeker karışımını sütlü karışımın içerisine dök ve çırp. Daha sonra bu karışımı ekmeklerin üzerine dök.
  3. 1 çorba kasığı şeker ve Hindistan cevizini ekmeklerin üzerine tozla. Yağ geçirmez kâğıdı tepsiye kapla.20-30 dakika ekmekler karışımı emene kadar beklet.
  4. Önceden ısıtılmış fırında (220°C) 20 dakika pişir. Ekmeğin kenarları gevrek haline gelene kadar pişir. Şekeri soğuyunca servis et.

 

 

Afiyet Olsun…