Portakallı Madlen

PORTAKALLI MADLEN

Malzemeler:

3 Çay bardağı Sökeâ un

250 G. Margarin ya da tereyağı

1 Su bardağı+ 1 kahve fincanı (240 g) toz şeker

4 Adet yumurta

4 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Adet portakal kabuğu rendesi

1 Çay kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI:

1.Fırını 220°C’ye ayarlayarak ısıtın.

2.Tereyağını eritip, soğuması için beklemeye bırakın.Toz şeker, yumurta, portakal rendesi ve vanilyayı bir kaba koyup 5 dakika çırpın.

3.SökeÒ un ve kabartma tozunu da ilave edip 3 dakika daha karıştırın. Son olarak tereyağını da ekleyip 4 dakika daha karıştırın.

4.Elde ettiğiniz hamuru, krema torbası yardımı ile 0,5 cm. çapındaki madlen bisküvi kalıbına sıkın.

5.Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuması için bir müddet bekletip servis yapın.

Afiyet olsun…