Bademli Tuzlu Kurabiye

BADEMLİ TUZLU KURABİYE

Malzemeler:

1 Su bardağı SökeÒ un

120 G. Margarin ya da tereyağı

½ Yemek kaşığı tuz

1 Yemek kaşığı soğuk su

1 Adet yumurta

2 Adet yumurta sarısı

1 Kahve fincanı toz badem

1 Su bardağı kabuksuz badem

Hazırlanışı:

1.Fırını 165°C’ye ayarlayarak ısıtın.

2.Yumurta sarısı ve badem dışında tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğurun.

3. Hamuru bir merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın ve dilediğiniz şekildeki kurabiye kalıpları ile kesip, fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirin.Kurabiyelerin her birinin üzerine yumurta sarısı sürüp, ortasına bir badem koyun.

4. Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın.

Afiyet olsun….