Kaşarlı Tuzlu Kurabiye

KAŞARLI TUZLU KURABİYE

Malzeme (35-40 Adet)

1 Su Bardağı + 3 Çay Bardağı SökeÒ Un

1 Su Bardağı + 1 Kahve Fincanı (150 G.) Rendelenmiş Eski Kaşar Peyniri

220 G. Margarin

1 Adet Yumurta

2,5 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu

1 Çay Kaşığı Acı Toz Biber

1 Çay Bardağı Soğuk Süt

1 Çay Kaşığı Acı Toz Biber

Hazırlanışı:

Fırını 180 °C’ye ayarlayarak ısıtın. Yumurta sarısını , kurabiyelerin üzerinde kullanmak üzere ayırın. Yumurta akı ve diğer tüm malzemeleri bir kap içerisinde yoğurarak hamuru hazırlayın, sonra üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin. Hamuru 1 cm. kalınlığında açın ve şekilli kalıplarla kesin.Kurabiyeleri tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün. Dilerseniz üzerine çöreotu veya susam serpebilrisiniz.Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alınca soğuması için bir müddet bekleyip , servis yapın.

Afiyet olsun…