Kalburabastı

Malzemeler
Hamur için:
- 2 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı süt,
- 5 bardak Söke® un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı yemek sodası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç ceviz
Şerbet için:
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

1.Fırını 200ºC'ye ısıtın.

2. Malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ilave edip, iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki hamuru , rendenin kalın kısmına yerleştirip ,üzerine hafifçe bastırarak biraz açın ve içine bir iki parça ceviz koyarak kapatın.

3.Hamurları tepsiye dizerek, 200ºC'de 35-40 dakika kadar üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada listede belirtilen malzemelerle hazırlayacağınız şerbeti tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Tepsi fırından çıkınca, sıcakken üzerlerine soğumuş şerbeti dökün.

Afiyet olsun...

( Bugün evlerimizde rendenin üzerinde yapılan bu tatlı, eskiden buğday kalburu üzerinde yapıldığı için, kalburabastı olarak anılıyor.)