Pekmezli, Hurmalı Kek

Malzemeler:

1½ su bardağı Söke® Un
1 su bardağı kadar hurma
1 limon suyu ve kabuğu
3/4 çay kaşığı tarçın
3/4 çay kaşığı zencefil
3/4 çay kaşığı hindistan cevizi
6 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı esmer şeker
1½yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı süt
1 büyük yumurta
1/2 su bardağı ceviz
2,5 çay kaşığı kabartma tozu

Üstü için:

3 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 yemek kaşığı Söke® Un
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

1.Fırını ısınması için 160 °C'ye ayarlayın.

2.Hurma, limon kabuğu ve limon suyunu bir kase içerisinde karıştırıp, 4 yemek kaşığı su ilave edin. Karışımı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar karıştırın.Yumuşayınca ateşten alıp, düzgün bir görünüm alıncaya kadar, mikser ile püre haline getirin.

3.Margarini ve şekeri yumuşayıp renk değiştirinceye kadar çırpın. Pekmezi ve sütü krema haline gelmiş margarinli karışım üzerine ekleyip çırpmaya devam edin.

4.Un ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıp, margarinli karışımı, cevizleri, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.

5.Karışımın yarısını kalıba döküp, hurma püresini eşit bir şekilde hamurun üzerine döşeyin, kalan karışımı da hurma püresinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde ekleyin.

6. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.

7.Üst için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.Keki fırından alınca, üzerine karışımdan serpip, tekrar fırına alarak 10-15 dakika daha pişirin. Soğuması için bir müddet bekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.