Elmalı Yulaf Gevrekleri

Malzemeler:

6 adet kabuğu soyulmuş elma
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyu

Üstü için:

1 su bardağı yulaf gevreği
3/4 su bardağı Söke®un
3/4 su bardağı kahverengi şeker

1/2 su bardağı margarin ya da tereyağı

Dondurma ya da krema

Hazırlanışı:

1.Fırını 190°C'ye ısıtın.

2. Elmaları dilimleyip, 20x20 cm. ebatlarındaki kare tepsiye yerleştirin.Tarçın, su ve limon suyunu karıştırıp, elmaların üzerine serpin. Büyük bir kasede üstü için gerekli malzemeleri (dondurma ya da krema dışında ) ufalanıncaya kadar karıştırın.

3.Karışımı elmaların üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-35 dakika kadar pişirin.Üzerine krema veya dondurma ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.